Met deze tips houd jij inbrekers buiten je woning

Richting het eind van het jaar worden de dagen steeds korter; 21 december is de kortste dag van het jaar. Vaak zal het al donker zijn, op het moment dat je vanuit werk thuis aankomt. Voor inbrekers de ideale periode om hun slag te slaan! In het donker worden ze minder snel opgemerkt door omwonenden en voorbijgangers. Daarbij zien inbrekers aan de verlichting in woningen direct of bewoners thuis aanwezig zijn. Ook trekken veel gezinnen rond de feestdagen naar familie of bijvoorbeeld een vakantiepark om het jaar in goed gezelschap af te sluiten. Nog een reden, die maakt dat december een aantrekkelijke maand voor inbrekers is. Een slotenmaker in Amsterdam biedt verschillende tips, die helpen om de kans op een inbraak te verkleinen. Niet alleen in december, maar ook gedurende de rest van het jaar.

Begin met het controleren van het hang- en sluitwerk

Om een woning op deugdelijke wijze te beveiligen, is het zaak de beveiliging uit verschillende lagen op te bouwen. Combineer bijvoorbeeld een alarmsysteem met een beveiligingscamera en een goed slot op de voor- en achterdeur. Beperk je niet tot de sloten op deuren; het hang- en sluitwerk op ramen is minstens zo belangrijk. Je kunt een slotenmaker als Locksmith om advies vragen, wanneer je het bestaande hang- en sluitwerk wilt vervangen. Er zijn bij het plaatsen van nieuwe sloten een aantal factoren om rekening mee te houden. Biedt het slot weerstand aan de meest gebruikte inbraakmethodes, zoals kerntrekken? Heeft het slot een goede beoordeling gekregen van de onafhankelijke Stichting Kwaliteit Gevelbouw? Een slotenmaker adviseert niet alleen; deze helpt je ook bij het vervangen van het slot.

Maak van je huis een slimme woning

Naast het beveiligen van een woning met een goed slot op ramen en deuren, kun je van je huis een slimme woning maken. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van slimme lampen, welke je op afstand kunt bedienen. Vaak kun je deze lampen ook automatisch in laten schakelen op een vast moment in de middag of avond. Het alternatief voor slimme verlichting is een klassieke lamp met tijdschakelaar. Op deze manier lijkt het voor inbrekers of er mensen in de woning aanwezig zijn. Zet inbrekers ook buiten je woning in het licht, door de buitenverlichting in de avonduren ingeschakeld te houden.

Andere praktische tips om een inbraak te voorkomen

Er zijn nog meer stappen die je kunt zetten. Kies bijvoorbeeld voor een slimme deurbel naast de deur. Zo weet je altijd wie er voor de deur staat! Hang daarbij nooit een adreslabel aan je sleutelbos en probeer een container weg te werken in een hiervoor gemaakte box met slot. Het maakt het voor inbrekers lastiger om omhoog te klimmen bij bijvoorbeeld een aanbouw.