Doelen van een begrafenis

Het maakt niet uit hoe ver je terug kijkt in de geschiedenis, je zult bewijzen vinden van begrafenisrituelen. In ons hebben we een aangeboren behoefte om degenen die zijn gestorven te eren, respecteren en gedenken. Degenen van wie we hebben gehouden. Begrafenissen, als ritueel, bestaan ​​niet simpelweg om te laten leven. Ze hebben een doel en intentionaliteit.

Realiteit

Als iemand van wie we houden sterft, komen onze geest en ons hart er aanvankelijk tegen in opstand. We willen niet accepteren dat de persoon van wie we hielden weg is. Het eerste doel van een begrafenis is om ons te helpen de realiteit van de dood te accepteren. Om te genezen en te rouwen, moeten we eerst accepteren wat er is gebeurd. Bij een genezende en zinvolle begrafenis krijgen rouwenden de kans om de realiteit onder ogen te zien en hun verdriet te verwerken. De begrafenis is niet het einde van de reis van verdriet – het is het begin. We moeten leren grip te krijgen op onze nieuwe realiteit, zonder onze geliefde. PC uitvaart heeft uitvaartbegeleiders die die jou graag helpen met het organiseren van de crematie of begrafenis

Terugroepen

Een van de belangrijkste onderdelen van een begrafenis is de herinnering aan degene die is overleden. We zien dit gebeuren in de lofrede, in de eerbetoonvideo (als die er is), in de gekozen liedjes of lezingen, en ook in de bijeenkomst van vrienden en familie na de dienst. Door onze relatie met een geliefde te herinneren en erover te vertellen, helpen we onszelf bij de transitie. We beginnen het proces van het verplaatsen van onze relatie met degene die is overleden naar één van de herinnering. We moeten teruggaan naar onze herinneringen voordat we verder kunnen gaan in onze verdriet. In diverse steden kun je een begrafenis aanvragen, bijvoorbeeld begraafplaats Amsterdam zou een optie kunnen zijn.

Ondersteuning

Een derde doel van de uitvaart is het activeren van ondersteuning. Bij een begrafenis komen we samen met andere mensen die onze geliefde kenden. We kunnen onze herinneringen delen, onze gevoelens een stem geven en steun vinden bij anderen. Wanneer een begrafenis een bezoek of een bijeenkomst omvat, hebben rouwenden de gelegenheid om samen te komen en een luisterend oor en een zorgzame knuffel te bieden. Als er geen dienst wordt gehouden, kunnen vrienden afstand houden, omdat ze denken dat het gezin privé wil rouwen. Maar met een openbare begrafenis kunnen vrienden en buren hun zorgzame steun bieden tijdens een moeilijke tijd.

Uitdrukking

Wanneer we onze emoties diep maar actief onderdrukken, kunnen die gevoelens ondraaglijk worden en beginnen te etteren. Begrafenissen zijn bedoeld als een veilige plek voor ons om onze gedachten en emoties eruit te krijgen. Door onze gedachten en gevoelens in daden om te zetten, beginnen we aan de reis naar genezing. Misschien moet je praten, huilen of gewoon rustig zitten met iemand die om je geeft. Wat je ook eventueel nodig zult hebben is meningsuiting,  dat is een een belangrijk doel van een begrafenis. Door uitdrukking te geven, beginnen we ons verdriet in beweging te brengen en een voorwaartse beweging te creëren in de reis van verdriet.