Waarom is een goede kantoorruimte van belang voor je productiviteit?

Vaak staan mensen niet voldoende stil bij de noodzaak van een goede kantoorruimte. Een kantoor is meer dan een vertrek met wat bureaus en stoelen erin. Met een goede, doordachte kantoorinrichting zorg je ervoor dat je productiviteit omhoog gaat. Hoe efficiënter het kantoor is ingedeeld, hoe sneller je kunt werken en dat is natuurlijk goed voor het uiteindelijke resultaat. Bovendien blijkt uit onderzoek dat ook de creativiteit gestimuleerd wordt, als het kantoor goed op orde is.

Sfeer is belangrijk

Het is belangrijk dat een kantoorruimte sfeervol is ingericht. Als er nauwelijks meubels staan, oogt het al snel ongezellig en ook de akoestiek zal dan in veel gevallen niet ideaal zijn. Ook de verlichting speelt een belangrijke rol. Het moet een fijne plek zijn om te komen en ook een representatieve plek waar je graag gasten ontvangt. Net zo belangrijk is het om je die plek helemaal eigen te maken, door er bijvoorbeeld wat kleine dingen van jezelf neer te zetten. Een fotolijstje of een klein kunstwerk bijvoorbeeld, maar denk ook aan wat plantjes om de ruimte op te fleuren. Wanneer je klanten in je kantoor uitnodigt, zal de aanblik van die ruimte bepalend zijn voor de indruk die de klant van jou krijgt. Daarnaast is natuurlijk ook ergonomisch zitcomfort belangrijk, je wilt immers lange tijd probleemloos je werk kunnen blijven doen.

Centrale ligging

Minstens zo belangrijk als de inrichting van je kantoorruimte is de bereikbaarheid ervan. Ondernemers kiezen voor het huren van kantoorruimte Amsterdam vaak als uitvalsbasis. Niet zo vreemd natuurlijk, want onze hoofdstad draagt indirect bij aan het imago dat jij voor je bedrijf kiest. Het klinkt vaak net iets interessanter om te kunnen zeggen dat je bedrijf in Amsterdam gevestigd is dan in een willekeurige andere gemeente. Zeker voor bedrijven die internationaal werken, is dit vaak een belangrijk argument. Voor zakenrelaties in andere landen is Amsterdam vaak de enige stad in Nederland die men weet te benoemen. Maar hecht je geen waarde aan vestiging in de hoofdstad, dan zijn er natuurlijk elders in de Randstad ook volop mogelijkheden.

Groot of klein

Ben je zelfstandig ondernemer zonder personeel? Dan kun je prima uit de voeten met een ruimte van vijfentwintig of dertig vierkante meter. Is de behoefte groter? Bij Tauro zijn ook kantoorruimtes van veel groter formaat beschikbaar, zelfs complete verdiepingen van goed geoutilleerde bedrijfspanden zijn er te huur.