Weekje Amsterdam? Hier wat tips

Amsterdam is een echte wereldstad, daarom heb je niet genoeg aan een paar dagen om de stad te verkennen. In Amsterdam is altijd wel wat te beleven, de herenhuizen binnen de grachtengordel, varen op een rondvaartboot, gave festivals en hippe winkelcentra.Amsterdam staat bekend om haar rijke historie en cultuur, genoeg te ontdekken dus.

Shoppen

Amsterdam staat bekend om zijn mooie winkelstraten en winkelcentra. Winkelen in Amsterdam is een echte aanrader, er zijn veel souvenirwinkels, kledingwinkels en boutiques. Winkelen in Amsterdam is erg leuk, in de grote winkelstraten zijn een verscheidenheid aan winkels om eens lekker te sneupen. Dus pak je coccinelle tas en ga naar de winkelstraten van het prachtige Amsterdam. De winkelstraten zitten vol met entertainment dus je zult je vast niet vervelen.

Gebouwen

Als je in Amsterdam bent dan mag je de historische gebouwen natuurlijk niet missen, de prachtig Amsterdamse architectuur die terug gaat naar de 16e eeuw. De prachtig grachtenpanden zijn kenmerkend voor Amsterdam. Neem als je door de stad gaat wel een liu jo tas mee om al je spullen in kwijt te kunnen als je een afstand gaat lopen. Amsterdam is verdeeld in vele buurten maar de binnenstad staat wel echt bekend om zijn diversiteit in architectuur en bezienswaardigheden. De stad zit vol met oude architectuur en modern architectuur, dus als je houd van architectuur dan is Amsterdam net wat voor jou.

Grachten

De grachten van Amsterdam zijn bruisend vol met boten en toeristen. Het is het dan ook zeker waard om een rondje te gaan varen op één van de tourboten die hier door de grachten gaan. Deze boten blijven de hele nacht varen en bij sommige speciale evenementen ook in de avond. Aan de Amsterdamse grachten kan je ook heerlijk eten, wat ook echt iets is wat je op de lijstje moet zetten. Amsterdam heeft een rijke culinaire cultuur met veel internationale invloeden. Dus het is geen slecht idee om even gezellig op een terrasje te gaan zitten aan de grachten van Amsterdam, op het water gebeurt genoeg om je lekker een middagje mee te vermaken terwijl jij op het terras geniet van een hapje en een drankje.

Overige activiteiten

Er is in Amsterdam voor iedereen wel wat te doen, voor de voetbalfans is er de Amsterdamse club Ajax. Je kan hiervoor naar een wedstrijd gaan of je kan het stadion bezoeken. Het stadion van Ajax is de Johan Cruijff arena, naast voetbalwedstrijden zijn hier ook regelmatig concerten. Voor de feestbeesten is er ook genoeg te doen,even borrelen bij één van de echte Amsterdamse cafés in de jordaan of lekker dansen in Club Air. Ook zijn er geregeld festivals in of rondom Amsterdam, in de Amsterdam arena worden vaak genoeg concerten gegeven door verschillende populaire bands van over de hele wereld. Voor de rest is het gewoon mooi om door Amsterdam heen te gaan en je te laten verassen door de stad, wie weet wat je tegenkomt en wat er te beleven valt. Dus ga op avontuur en ontdek de prachtige hoofdstad van de Nederland, Amsterdam.