Tips voor flexibel werken in Amsterdam

Het flexwerken is natuurlijk helemaal hip; maar wat als dit nu niet zomaar binnen jouw huidige onderneming kan gebeuren? De wens naar meer vrijheid bestaat bij veel Nederlanders, maar wat kun je nu doen om jezelf die vrijheid ook daadwerkelijk te geven? We geven je een aantal handige tips.

  1. Parttime flexwerken

Wil je jouw huidige baan niet kwijt en geen verlies van inkomen, maar wel meer vrijheid? Dan kun je parttime gaan flexwerken. Kijk of je bij je huidige baan wat minder uren kunt werken, en ga op zoek naar een flexibele functie voor ernaast. Solliciteer bijvoorbeeld als freelancer bij een vertaalbureau in Amsterdam, zet je eigen webshop op of zoek een andere zelfstandige functie binnen jouw passie. Je behoudt je veiligheid van inkomen, en krijgt er ineens veel meer vrijheid bij!

  1. Maak duidelijke afspraken

Of je nu wel of niet bij je werkgever aan de slag blijft; het maken van duidelijke afspraken is altijd belangrijk. Of dit nu met een vaste werkgever is, of met freelance clienten. Maak iedereen duidelijk wanneer je beschikbaar bent en welke tijden je bijvoorbeeld ergens anders aan het werk bent. Zo weet iedereen precies waar hij of zij aan toe is en kun jij je tijd makkelijker indelen. Houd ook rekening met mogelijke samenwerkingen; ook hier zijn duidelijke afspraken natuurlijk ontzettend belangrijk.

  1. Gavoor jezelf aan de slag

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om als zzp’er aan de slag te gaan; dit kan tegenwoordig zelfs in branches als de zorg. Hoewel het een aantal risico’s met zich meebrengt geeft het je wel de nodige vrijheid en alle mogelijkheden om flexibel te werken. Kijk vooral ook even op de website van de Kamer van Koophandel om precies te weten hoe je hieraan moet beginnen.

  1. Werk met andere flexwerkers

Er zijn, zeker in een stad als Amsterdam, maar genoeg flexwerkplekken te vinden. De ideale locatie om die flexibele uurtjes lekker aan de slag te gaan. Op deze flexwerkplekken heb je alle ruimte om door te werken, maar ook de mogelijkheid om afspraken te ontmoeten en gezamenlijk met andere flexwerkers een project op te pakken. Laten we de goede internetverbinding ook niet vergeten!

  1. Communicatie staat op 1

Dat flexibele werken kan voor jou ontzettend fijn zijn, maar kan voor anderen redelijk wat verwarring opleveren. Communicatie moet dan ook altijd om nummer 1 staan. Zorg ervoor dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is en dat je overduidelijk communiceert. Zo kun je het flexwerken voor iedereen aangenaam maken!

Be the first to comment

Leave a Reply