Kattenkabinet

kattenkabinet

Het Kattenkabinet staat helemaal in het teken van de geliefde harige viervoeter. Het Kattenkabinet museum is opgericht ter gedachtenis aan J.P. Morgan. Bob Meijer de eigenaar, baasje en metgezel van deze kater heeft dit museum ter ere van J.P.Morgan opgericht.

De collectie van het Kattenkabinet

In dit kattenmuseum kunt u werkelijk alles vinden over en met katten. Het museum beschikt over een grote collectie aan werken die katten afbeelden. In het museum wordt duidelijk hoe lang kunstenaars al katten afbeelden, door de grote verscheidenheid aan topstukken uit verschillende eeuwen. Naast schilder en tekenkunst zijn er ook veel beelden, affiches, lithografieën en foto’s te vinden. De collectie is bevat een grote verscheidenheid aan werken en door zijn kwantiteit aan kattenafbeeldingen is het Kattenkabinet een uniek museum.

Praktische informatie Kattenkabinet

Het museum ligt centraal in de hoofdstad en is goed te bereiken met openbaar vervoer. Wanneer u vragen heeft over het museum of over de collectie kunt u zowel online als telefonisch bij het Katten kabinet terecht. Online kunt u niet alleen meer te weten komen over het museum u kunt ook gebruik maken van een virtual tour door het museum. Bekijk delen van het museum om alvast een indruk te krijgen van het museum en de sfeer. Ook kunt u als kattenliefhebber een kijkje nemen in de webshop van het Kattenkabinet Klik hier om naar de webshop te gaan.

Wanneer u een dagje naar Amsterdam gaat mag u als kattenliefhebber het echte kattenmuseum, het Kattenkabinet, niet overslaan. Een leuke en luchtige manier om wat cultuur op te snuiven in de hoofdstad. Door zijn centrale ligging, uitgebreide collectie en ruime openingstijden is het een museum voor zowel jong en oud.

Be the first to comment

Leave a Reply