Bloemenmarkt

Bloemenmarkt Amsterdam

Wanneer u een dagje naar Amsterdam gaat mag u de bloemenmarkt niet vergeten. Dit typische marktje is een toeristische trekpleister en de ideale plek om een mooi bosje tulpen te kopen. De bloemenmarkt ligt lekker centraal in de stad, aan de singel loopt u langs een enorm aantal kraampjes met de prachtigste assortimenten aan boeketten en bloembollen. Komt u in december? Dan kunt u hier ook uw kerstboom aanschaffen.

Geschiedenis van de bloemenmarkt

Deze gigantische bloemen en plantenmarkt kent haar oorsprong in begin 19e eeuw. Door de eeuwen heen is deze markt vaak van plaats veranderd en tegenwoordig is de bloemenmarkt gevestigd aan de singel in het centrum van Amsterdam. De marktkramen zijn gevestigd op de boten die drijven in de singel. Voorheen werden er alleen maar bloemen en planten verkocht op deze markt, tegenwoordig specialiseren de meeste kramen zich. Grotendeels worden er tulpen en souvenirs verkocht.

Tulpen

Tulpen trekken nog altijd de meeste aandacht van buitenlandse toeristen. De marktlui van de bloemenmarkt spelen hier goed in mee. Er worden namelijk tulpen in alle soorten, kleuren en maten verkocht. Zwarte, gekrulde of gestipte tulpen zijn allemaal te vinden op de bloemenmarkt. Tulpen souvenirs zijn er ook in grote aantallen te vinden.

Toegang bloemenmarkt

De toegang tot de bloemenmarkt is gratis. Wegens grote belangstelling en drukte is het aan te raden om de markt vroeg te bezoeken. Zo kunt u rustig over de markt wandelen en alles bekijken.

De Amsterdamse bloemenmarkt is een echte eyecatcher van de stad. De typische bootmarktkraampjes en de overvloed aan tulpen is niet alleen voor de buitenlandse toeristen een ware beleving, ook voor het Hollands volk is de Amsterdamse bloemenmarkt een echt dagje uit. Gratis entree en ruime openingstijden zorgen ervoor dat je er wel langs moet wanneer je in Amsterdam bent. De bloemenmarkt ligt centraal in de stad en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Be the first to comment

Leave a Reply