De leukste winkelstraten in Amsterdam

Amsterdam is een prachtige stad. Naast de Wallen en de vele coffeeshops heeft het zoveel meer te bieden. De prachtige grachtenpanden, een tour door De Negen Straatjes of een fijne wandeling over de Oostelijke eilanden. Het is een plek waar je de historie kunt ontdekken, cultuur kunt snuiven én heerlijk kunt winkelen. Je komt er werkelijk waar alles tegen. We hebben de leukste winkelstraten dan ook met liefde voor je verzameld.

  1. De Gerard Doustraat

De Gerard Doustraat geeft je de typisch Amsterdamse volksmarkt, en op hetzelfde moment een rustige straat met allerlei unieke winkels. Je kunt hier werkelijk waar alles wat je maar nodig zou kunnen hebben vinden. Zo kun je bij de drogisterijen of zelfs supermarkten CBD vinden in Amsterdam, maar kun je er ook terecht voor toffe sneakers, originele cadeaus, leuke kleding, toffe decoratieve items of mooie sieraden. Ook terrasjes zijn er maar genoeg: op het Gerard Douplein kun je heerlijk genieten van een wijntje met een lekker hapje.

 

  1. De Negen Straatjes

De Negen Straatjes ken je vast wel. Je vindt deze straatjes midden in de grachtengordel en komt hier allerlei leuke boetiekjes tegen. Naast boetiekjes vind je er ook winkels van bekendere merken en een aantal leuke mini-warenhuizen. Wil je even ontspannen met een kopje koffie of een glas wijn? Dan is ook dat zeker geen probleem in De Negen Straatjes!

 

  1. De Haarlemmerstraat

Heb je geen eigen vervoer en reis je met de bus of trein? Dan is de Haarlemmerstraat dé straat voor jou. Je vindt er een geweldig aantal culinaire winkeltjes met lekkernijen van over de hele wereld, maar ook hele leuke boetiekjes, vintage winkels en design outlets. Op zaterdag en maandag vind je hier zelfs een echte vintage markt. Genieten toch?!

 

  1. De Czaar Peterstraat

Ook hartstikke bekend is de Czaar Peterstraat: een rustige straat met allerlei mooie, leuke winkels. Je kunt hier terecht voor allerlei dingen. Sieraden, kinderkleding, cadeaus, wandkleden – en ga zo maar door. De straat is wat minder druk en maakt dus voor een lekker dagje ontspannen shoppen. Oh en als je er toch bent kun je net zo goed even over de Oostelijke eilanden wandelen.

 

  1. De Utrechtsestraat

Ben je een echte muziekliefhebber? Dan vind je de grootste muziekwinkel in de Utrechtsestraat, te bereiken vanaf het Rembrandtplein. Daarnaast kun je hier ook naar hartelust winkelen naar duurzame mode, vintage schoenen en kleden en kun je natuurlijk ook hier terecht voor een lekker hapje en drankje!